Ремонтираха стенобойната кула на Асеновата крепост

Близо година бе наклонена, вследствие на влиянията на метеорологичните условия

Ремонтирана е стенобойната кула /таран/ на Асеновата крепост, съобщиха от община Асеновград. Почти година тя беше повредена и представляваше опасност за преминаващите, тъй като се беше наклонила.

По инициатива на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, конструкцията на кулата бе коригирана, а скоро предстои да бъде и покрита с предпазен лак. Целта е да се съхрани за по-дълго време и да бъде устойчива на влиянията от метеорологичните условия. Освен стенобойната кула, освежени до края на седмицата ще бъдат и останалите 4 атракционни обекта на територията на Асеновата крепост. А именно – балиста (2 броя), катапулт и таран.

Припомняме Ви, че НПК „Асенова крепост“ вече работи с удължено работно време. Промяната засяга само летния период – през месеците юли и август. По-дългото работно време е с цел удобство на асеновградчани и гостите на града и предоставя възможност по-голям брой туристи да посетят обекта, при строго спазване на противоепидемичните мерки. През летните месеци Асеновата крепост посреща туристи в петък и събота и празнични дни от 09:00 ч. до 22:00 ч., а през делничните дни – от 09:00 ч. до 20:00 ч.

Подобни статии

Top