Ремонтиран път най-после води туристите до Чудните мостове и Забърдо - DC news

Ремонтиран път най-после води туристите до Чудните мостове и Забърдо

Премиерът Стефан Янев е на посещение в Родопите

Премиерът Стефан Янев, придружен от заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, са на посещение в чепеларското село Забърдо, популярно сред туристите като „Родопският Холивуд“ и природната забележителност „Чудните мостове“. Двамата бяха посрещнати от кмета на селото Валентин Черпоков, областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев и председателя на Общинския съвет – Панталей Мемцов, както и много жители на селото.

Посещението на премиера съвпадна с обявяването на кандидата за премиер на спечелилите парламентарните избори „Има такъв народ“.

„Нека да се запасим с търпение и мъдрост. Да чакаме мъдростта на партиите, представени в парламента, да свършат тяхната работа, а тя е да направят всичко възможно България да има устойчиво, стабилно, подкрепено от парламента правителство“, коментира Стефан Янев.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството трябва да си върне ролята и да развива регионите, а не да се вторачва само в големи проекти. Не бива да се  забравят малките населени места, в които общините имат нужда и от пътища, и от хора“, каза заместник-регионалният министър Захари Христов.

Премиерът и зам.-министър Христов инспектираха ремонта на пътя до природния феномен „Чудните мостове“, за който служебното правителство отпусна 250 000 лв., след като бе наводнен от поройните дъждове на 17 юни т. г. и бе станал непроходим.

„Пътят е от огромно значение за развитието на икономиката и туризма в региона. Единственото шосе, по което минават десетки хиляди туристи всяка година, не беше ремонтирано от десетилетия“, отбеляза още Христов.

Утре – 31 юли, премиерът Стефан Янев и заместник-министър Захари Христов ще посетят село Гела, където се провежда традиционното гайдарско надсвирване и събор, събиращ хиляди гости на прочутото родопско място.

По-късно през деня те ще направят инспекция и на новия граничен пункт Рудозем-Ксанти на българо-гръцката граница. Пунктът се изгражда с финансиране по управляваната от МРРБ Програма за трансгранично сътрудничество „Гърция-България 2014-2020“ и държавния бюджет.

Подобни статии

Top