Ремонтират бившия партиен дом в Асеновград, преустройват го за Съдебна палата

Планирано е да бъдат създадени три съдебни зали

Започна ремонтът на бившия Партиен дом в Асеновград (задната страна на сградата, в която сега се помещава РУ – Асеновград). Ремонтирани ще бъдат първите два етажа, които ще бъдат преустроени в Съдебна палата.

Планирано е да бъдат създадени три съдебни зали. Предвидените за изпълнение строително-монтажни дейности включват основен ремонт и преустройство на помещенията, в зависимост от новите им функции.

Подменена ще бъде дограмата и ще се осигури енергийна ефективност на сградата. А съществуващата каменна облицовка на вътрешните стени ще бъде запазена в автентичния й вид.

Ремонт ще се извърши и на всички основни и специализирани инсталации.

Новото за Районен съд – Асеновград място ще има три входа – един за граждани (откъм Централния площад „Академик Николай Хайтов“) и два служебни. Предвидено е да има звено, което ще е с ограничен достъп – за арестувани и принудително доведени лица.

Планира се и изграждане на двупосочна врата за вход и изход за хора в неравностойно положение, която ще се управлява електронно.

Очаква се след приключване на ремонтните дейности магистратите от Районен съд – Асеновград да се преместят там. А с изграждането и на централния площад на града ще бъде осигурен по-лесен достъп до част от основните институции – община, полиция, съд, прокуратура.

Междувременно, работният процес и приемът на граждани в Районния съд на Асеновград няма да бъдат нарушени, като до приключване на ремонтните дейности в бившия Партиен дом, ще продължат да се осъществяват в досегашната сграда на улица „Цар Иван Асен II“.

Подобни статии

Top