Ремонтират частен имот на реститути с общински пари (ВИДЕО)

Един от съсобствениците пак поискал 1 млн. лв. за малкия парцел

„Подготвил съм заповед за ремонт на пространството в имота, собственост на реститути на ъгъла срещу Централна поща и бившата Руска книжарница„, съобщи днес пред журналисти кметът Иван Тотев. Заповедта урежда и достъпа до имота. Според градоначалника целта е да се довърши напълно подлеза на Гладстон, като после имотът ще се приведе в същото състояние, в каквото е заварен преди ремонта.

Багер събаря павилионите до Централна поща (СНИМКИ)

На журналистически въпрос няма ли поне да бъдат подменени плочките и да се съобразят с тези, с които ще е покрит площад „Централен“ след завършването му, градоначалникът отговори, че тепърва предстоят преговори с над 40-те собственици на имота. Освен това плочки щели да се слагат чак през март догодина.

В момента продължават делата с реститутите за собствеността над имота. В края на миналата седмица станало ясно, че един от съсобствениците пак е поискал 1 млн. лв. като продажна цена за имота.

Според Тотев обаче това е много висока сума за малкия парцел. По думите му, ако реститутите не се съгласят да го продадат на общината на разумна цена, имотът ще си остане празен, тъй като градската управа никога нямало да разреши върху него да се строи каквото и да било.

Припомняме, че парцелът е с големина 286 кв. м. След провеждането на преговори, следва да бъде изготвена оценка на имота и тя да бъде внесена в Общинския съвет, уточни градоначалникът.

Подобни статии

Top