Ремонтират основно четири улици в Асеновград

Близо 20 улици в Асеновград, кварталите Горни и Долни воден и седем села от Общината ще бъдат основно ремонтирани това лято.

В рехабилитацията на пътната инфраструктура, изграждане на канализация и подобряване на тротоарни настилки ще бъдат вложени общо 780 хиляди лева от бюджета на общината.

Вече са подписани договорите с фирмите, които ще извършват строителните дейности- „Илва ХГ”, „Път Инженеринг” и „Запрянови 03”.

Предвидена е реконструкция на четири улици в Асеновград. Основно ще бъдат ремонтирани ул.“Перелик“ от кръстовището с ул.“Миньор“ до ул.“Дружба“, улица „Бачковска” и „Атанас Маринов”. Изцяло ще бъде асфалтирано пространството между блокове 1 и 5  в квартал „ Баделема”.

По значими обекти в кварталите Горни и Долни воден са улиците „ Вихрен”, и „ Иглика” в Долни воден и „Зорница” и „Младен Митроколев” в Горни воден.

Ще бъде направена канализация и благоустрояване на кръстовището на ул.“Бор“ с ул.“Хр. Анастасов“ в кв. Долни Воден.

Ремонт предстои и по улиците на населените места в Общината. Тази година средства за подобряване на уличната мрежа са осигурени за селата Топлово, Новаково и Леново.

Предвидено е също изграждане на тротоари в Червен и село Патриар Евтимово, както асфалтиране на ул. „Хан Аспарух”  в с. Боянци и основен ремонт на ул.“Тринадесета“, с. Нови Извор.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top