Ремонтират сградата на Старата община в Асеновград, санират и училището в Мулдава

Градската управа ще кандидатства с два проекта по „Красива България“ за строителните дейности

Община Асеновград ще кандидатства с два проекта пред „Красива България“ за ремонт на сградата на Старата община на пл. „Академик Николай Хайтов“ №2 в града и за саниране на училището в село Мулдава.

Проектът за ремонт на сградата на Старата община предвижда извършване на ремонт на канализацията – отводняване на пространството около сградата, дренаж и полагане на кидроизолация около основите. Ще бъде извършено също частично очукване на компрометирана циментова мазилка по фасадите, ще се възстановят повредените декоративни елеменит, ще бъде демонтирана старата окачена фасада, а след това ще бъде монтирана нова. Ще се извърши и цялостно възстановяване на мазилката сградата.

Предвижда се още ремонт на покривите, подмяна на входната врата и тази на балкона, както и монтиране на художсетвено осветление. Ще се възстановят и мазилките вътре в сградата, ще бъде демонтиран стар окаче таван на част от втория етаж и ще се монтира нов.

Общата стойност на проектното предложение е 246 596 лв., като съфинансирането от страна на община Асеновград е наполовина – 126 602.

Проектът за саниране на сградата на ОУ „Отец Паисий” в село Мулдава е за сума до 240 000 лв., като съфинансирането от страна на Община Асеновград е в размер до 125 000 лв.

Общинските съветници задължиха градската управа да включи в инвестиционната програма за 2022 г. двата проекта със сума, отговаряща на съфинансирането от страна на общината – 251 602 лв.

Подобни статии

Top