Ремонтират спешно 20 детски площадки в Асеновград (СНИМКИ)

Община Асеновград

започва спешни ремонти на детските площадки в града и по селата Червен, Тополово и Мулдава.

Обновяването ще стартира от най-належащите 20 къта за игра, четири от които са на територията на населените места. Комисия от Общината вече извърши проверка на потенциално опасните места за игра на малчуганите.

Проверени са общо

46 детски площадки, като 20 от тях са в критично състояние. На места има липсващи елементи по съоръженията за игра, а някои трябва изцяло да се подменят. Там, където съоръженията са опасни за децата пък ще бъдат демонтирани.

Възстановени ще бъдат кошчета за смет и счупени пейки. Около 10 кубика пясък ще бъде подменен в шест пясъчника с нов.

„Ремонтите ще започнат от площадката пред читалище „Родолюбие” в центъра на Асеновград”, коментира инж. Атанас Тошев, директор на общинската дирекция по строителство и благоустройство. По думите му това е най-посещаваният кът за игра, за който има и най-много граждански сигнали за нуждата от спешно обновяване.

„Ще поставим две нови пейки, ще възстановим липсващата входна врата и няколко елемента по оградата. Ще бъде извършен основен ремонт на пързалката и  покрива на каляската. Ще бъдат подменени и седалките на двете люлки.”

За подобряване състоянието на детските съоръжения Общината е осигурила малко над 30 хиляди лева. Ремонтите трябва да приключат в срок от един месец.

Лицензирана фирма

пък  ще извърши паралелна проверка, за да провери съответствието на площадките с нормативните документи. Резултатите от контролната дейност ще бъдат описани в доклад, който ще е готов до края на лятото.

Подобни статии

Top