Ремонтите на улиците в „Гладно поле“ стартират до края на август

Още пет проекта за 41,6  млн. лв. реализира общината в момента по стария Интегриран план за градско развитие

До края на август стартират ремонтите в кв. „Гладно поле“ в Пловдив. Това съобщи на пресконференция за финалния отчет за изпълнение на Интегрираните планове в програмния период 2014 – 2020 г. ресорният зам.-кмет Пламен Райчев. По думите му в момента се съгласуват техническитепроекти и съгласувателните процедури приключват в края на юли. След това трябва да се издаде строително разрешение и избраните фирми-изпълнителки ще започнат работа най-късно до края на следващия месец, уточни Райчев.

На 11 866 112 лева възлиза проекта за подобряване на градската среда в „Гладно поле“. 9 770 379 лв. е безвъзмездната финансова помощ по ОП „Региони в растеж“, над 2,6 млн. лв. пък е собственият принос на Община Пловдив. Причината е, че се налага да бъде подновена или изградена подземна инфрастуктура, обясни зам.-кметът.

По думите му изпълнителите имат срок от 600 дни, за да си свършат работата, като в проекта е включено продължението на ул. „Богомил“ до бул. „Санкт Петербург“. Ще бъде подменена също ВиК-мрежата на ул. „Лев Толстой”, която ще бъде частично разширена.

Райчев обясни, че общината е подготвила нови пет проекта,

които се включват в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, като по този начин е била избегната възможността града да загуби европейски средства на стойност 41,6 милиона лева.

По думите му одобрените планове са били за 80 милиона лева, но по време на предходната местна управа са били усвоени само половината пари.

„Сега успяхме да усвоим целия ресурс от 80 милиона, като всички дейности трябва да приключат до 2023-а година. В много кратко време успяхме да внесем проекти за останалата част от сумата, които в началото на 2020 г. бяха одобрени и стартираха процедурите по тях“, допълни Райчев. 

1 2

Подобни статии

Top