Ремонтите в гимназиите и две детски градини в Асеновград приключват

За първия учебен ден ученици и деца влизат в обновени дворове и сгради

Ремонтите в двете гимназии в Асеновград –  СУ „Св. Княз Борис І“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, са към края си. Това съобщи пред журналисти кметът д-р Емил Караиванов.

„Крайният срок на проекта „Образователна инфраструктура“ е 20 ноември 2020 година. Темпът на работата на изпълнителите по строително-ремотните работи обаче, ще позволи да приемем всички обекти до края на тази година“, обясни д-р Караиванов.

Започва се! Влагат 7 милиона в ремонт на пет учебни заведения в Асеновград

В двете гимназии учат около 1500 ученика. Те и техните преподаватели ще посрещнат първия учебен ден в дворовете на учебните заведения, където вече ще са готови спортните съоръжения, които се монтират по проекта.

В трите детски градини, които се обновява по проекта, дейностите също се извършват по график. Очаква се работата по сградитев ДГ „Зорница“ и ДГ „Надежда“ да приключи до първия учебен ден – 15 септември. На строителите им остава да довършат дворните пространства, да положат настилки и да монтират съоръженията за игра.

В третата детска градина в Асеновград дейностите ще продължат поне седмица след началото на учебната година. Там има най-много работа и до нейното довършване децата ще останат в ДГ „Слънце“, която има капацитет да приема деца, докогато е необходимо, посочи кметът.

Проектът „Образователна инфраструктура“ – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства“   е  финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Tой започна на  2 май миналата година и е с продължителност 30 месеца. Стойността му е  6 779 317,05 лв., като 5,5 милиона лева са европейско финансиране, а малко над един милион лева са парите, отпуснати като национално съфинансиране.

Големият ремонт на детските градини по „Региони в растеж“ в Асеновград започна (СНИМКИ)

Подобни статии

Top