Рене Карабаш и Скритият свят на Героя – онлайн лекция по творческо писане

„Младият Пловдив чете“ и „Жанет 45“ организират „Работилница по творческо писане“.

Първата тема на лекцията ще бъде „Скритият свят на Героя“. Ментор ще бъде Рене Карабаш.

Лекцията ще се проведе в Zoom (онлайн), от 11:30-12:30 ч. днес – 20 март. За участие в лекцията е необходимо предварително записване. То става, като заявите своето желание за присъствие на мейл plovdivchete@gmail.com. След това, отново по мейл ще получите покана, с която ще можете да се присъедините онлайн на лекцията на Рене Карабаш.

Зад всеки един филм, който сте гледали, и книга, която сте чели, се крие една универсална история. Всяка история е пътуване. Неговата посока са архетипните сенки и митологичните дълбини, където, неподозирано за самите автори, са вплетени корените на всички истории.

Какво мислите за това? Имаме герой, който напуска родното място, за да прекрачи дебрите на непознат подземен свят. Там той влиза в жестока битка с непобедим злодей, но открива свръхестествени сили у себе си и го надвива. След това героят освобождава царската дъщеря и възстановява хармонията в царството или родното си място. Звучи ли ви познато? Или ви звучи като сценарий за банален фентъзи филм? Всъщност е нещо много по-голямо и мащабно. Това са накратко всички филми, които някога сме гледали, всички романи, които някога са ни вълнували. А защо не също и всички видеоигри и всички риалити формати? Това е

Пътуването на Героя – историята, която се крие зад всички истории.

В онлайн лекцията си Рене ще ви разходи в този свят и различните етапи от пътуването на героя. Ще ви срещне с архетипните образи, които среща героя по време на своето пътешествие.

Готови ли сте да научите истината за универсалната история, която се крие зад всяко произведения, било то литературно, кино, театрално и дори компютърно?

След тази лекция ще има следваща практическа среща с Рене Карабаш, този път на живо в Пловдив, през месец aприл, когато писателката ще гостува в Пловдив с новата си книга и ще направи практически уъркшоп по творческо писане (участието в него се случва с предварително записване, тъй като местата са ограничени).

Събитието е част от литературната програма на Пловдив чете 2021 и културния календар на община Пловдив.

Подобни статии

Top