Реновират тротоар на Пещерско шосе, възстановяват и зелена площ (СНИМКИ)

Строителните дейности се извършват по разпореждане на кмета на „Централен“ Георги Стаменов, след настояването на жителит на квартала

Усилена работа кипи на тротоара край търговски обект на Пещерско шосе, видя репортен на DCNEWS. От два дни работници премахват тротоарните плочки и разкопават цялата пешеходна площ в района.

На това място преди години е имало градинки, които впоследствие са били изпотъпкани от паркиращи върху зелените зони автомобили. Плочките бяха изпочупени, а районът е изключително натоварен с пешеходци, тъй като тук са разположени магазин, ресторант и офисите на две куриерски фирми.

Заради това от районната администрация на „Централен“ са започнали действия по възстановяването на зелените зони и тротоарната настилка, съобщи за DCNEWS районният кмет Георги Стаменов. По думите му ремонтът е по изрична молба на жители на квартала, които настояват да бъде възстановена зелената площ, вместо тя да се ползва за паркинг от недобросъвестни шофьори.

В участъка, който обхваща около 300 кв. м ще се оформи градинка с дървета, храсти и цветя, идентична на тези в парка край пощата. Зелената площ ще бъде отделена от тротоара  с антипаркинг съоръжения.

Ще бъде обособен и кът за отдих, в който ще се поставят няколко пейки. С тротоарни плочки ще бъде изградена специална пътека за безпрепятствено преминаване на родителите и децата от южната страна на Пещерско шосе до входа на намиращата се в близост детска градина  „Мирослава“.

В момента се извършват изкопни дейности и се премахват старите плочки. Очаква се зелената площ да бъде готова до края на април.

„Ремонтът бе изключително належащ. Необходимо бе и да осигурим безопасното движение на родителите и децата до ДГ “Мирослава“, за които нямаше обособен тротоар. С благоустройството на тази част от района продължаваме усилената работа по зелените зони и пространства“, категоричен беше кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Top