Решават проблема с помощното игрище за футбол в Асеновград с компромис

Koмпромис бе направен и от страна на община Асеновград, и от страна на собствениците на имотите.

Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище. Кметът на града доктор Христо Грудев и заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров се срещнаха с ръководството на ФК „Асеновец“. Темата на срещата бе казусът с помощното игрище, разположено на територията на стадион „Шипка“.

„Търсим варианти така, че и игрището да бъде запазено, и двете страни да бъдат удовлетворени. Не искаме да бъдат ощетени нито децата, нито общината, нито собствениците. Целта на всички тези преговори е да не се допусне унищожаване на игрището“, каза пред присъстващите д-р Грудев.

Припомняме, че част от спортното съоръжение попада в частни имоти, които са реституирани на собствениците им с решение на Върховния съд. Извършени бяха оглед и измерване на място на терена, съвместно със специалисти геодезисти и в присъствието на представители на спортния клуб.

Искането на собствениците бе да се отнемат 16 метра от спортния терен. След оптимизиране на един от предложените от общината варианти и приет от собствениците, на база взаимни компромиси, се стигна до решението, че могат да се отнемат 12 метра от съществуващия терен и същият да се измести в посока съществуващата съблекалня.

По този начин ще се запазят размерите на помощното игрище, което удовлетворява, както тренировъчното ръководство, така и ползващите го за тренировка спортисти.

Подобни статии

Top