Решетки за молдовеца, взривил банкомат в „Тракия“

Освен в Пловдив, Евгени Недялков опитал да ограби банкомат и в столицата

6 години и 8 месеца при първоначален строг режим ще лежи в затвора молдовския студент Евгени Недялков, който участва във взривяването и обира на банкомат на банка ДСК в пловдивския район „Тракия“ миналото лято.

Недялков бе признат за виновен от Пловдивския окръжен съд в това, че в периода 5.07.2018 г. до 7.07.2018 г. в гр. София и в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с украинеца Илия К., чрез унищожаване на прегради, здраво направени за защита на имот – банкови АТМ терминални устройства /банкомати/, с използване на МПС – лек автомобил „Фолксваген Голф“4, и по специален начин – предизвикване на обемен взрив чрез възпламеняване на горивно-кислородна смес, направил опит да отнеме и отнел чужди движими вещи на обща стойност 292 880 лв. от владението на две юридически лица, без съгласие на ръководствата им, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, а именно:

-на 5.07.2018 г. в гр. София направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 77 900 лева, от владението на „Райфайзенбанк България“ ЕАД, без съгласие на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята му причини,

-на 7.07.2018 г. в гр. Пловдив отнел чужди движими вещи – сумата от 214 980 лв., от владението на „Банка ДСК“ ЕАД, без съгласие на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът постанови 10-годишна присъда, но тъй като Недялков се призна за виновен и поиска делото да протече по съкратената процедура, наказанието му бе намалено с една трета. Така той ще лежи 6 години и 8 месеца зад решетките.

Молдовецът е осъден да заплати на ДСК и сумата от 20 425 лева за нанесените щети от взривяването на банкомата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд  Пловдив.

Подобни статии

Top