Ресторантьори блокираха кръстовището на Чифте баня - DC news

Ресторантьори блокираха кръстовището на Чифте баня

Протестът продължи около половин час под палещите лъчи на слънцето

Ресторантьори блокираха кръстовището на Чифте баня малко след 16 часа. Около 40 собственици на заведения в Пловдив и техни служители излязоха на протеста, обявен от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в Пловдив, София и Варна.

Недоволството премина под мотото „Бизнесът отвръща на удара“, а хората протестираха срещу затягането на мерките заради увеличеният брой случаи на коронавирус у нас. Недоволните смятат, че въвеждането на нови ограничителни мерки ще бъде дискриминация спрямо собствениците на заведения и техния персонал.

Припомняме, че според здравни министър д-р Стойчо Кацаров, ако държавата навлезе в оранжевата зона по ръст на заразените, капацитетът на заведенията трябва да се намали на 30% , а работното им време да е до 23.00 часа. Така ще се стигне до затваряне на баровете и нощните клубове.

Според ресторантьора Александър Драгийски предишните вълни на COVID-19 са доказали, че не заведенията са виновни за разпространението на заразата, предава Радио Пловдив. Според него струпване на хора е имало на много други места, но икономическите последици бяха за заведенията, някои от които не издържаха.

Той предупреди, че още едно затваряне ще доведе до закриването на още ресторанти и клубове. Като важна разлика между предишните вълни на коронавируса и очакваната нова Драгийски посочи изборът на хората да се ваксинират, като така предпазват себе си и другите.

Около 50-на души се събраха на протеста и скандираха „Искаме работа, искаме хляб!“.

Малко след 16.30 ч. недоволните освободиха кръстовището, като обявиха, че не искат да пречат на движението.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top