Ресторантьори на протест, затварят ключов булевард в Пловдив - DC news

Ресторантьори на протест, затварят ключов булевард в Пловдив

Протестът ще бъде под надслов „Бизнесът отвръща на удара!“

Ресторантьори и собственици на заведения излизат на протест в Пловдив, София и Варна, съобщиха от Сдружението на Заведенията. Протестът ще бъде под надслов „Бизнесът отвръща на удара!“. В писмо до медиите от Сдружението се посочват исканията на бранша. Ето какви са те:

  • Нов план за справяне с кризата, в който не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите.
  • Ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места!
  • Оставки на здравния министър Стойчо Кацаров, Данчо Пенчев, Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с К19.

Ето и текста на отвореното писмо:

До:
– всички собственици на заведения в България.
– всички служители в обектите за хранене и развлечение.
– всички доставчици на стоки и услуги.
– всички изпълнители, танцьори, озвучители, DJ-и …
– всички сектори, които ще пострадат от активирането на спуснатия наскоро от МЗ план за действие за борба с К19. – фитнеси, молове и т.н.
– и не на последно място, до всички гости и лоялни клиенти на нашите обекти.
Уважаеми, госпожи и господа,
Повече от година и половина всички ние търпим дискриминационните решения, свързани с ограничаването на работния процес и спирането на работата на заведенията в България. Според МЗ сме на прага на нова, четвърта вълна, която би довела до нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти, която ние абсолютно категорично заявихме, че няма да приемем. Обявихме готовност за организиране на всякакъв вид съпротива – протести, блокиране на пътни артерии, дори и отказ от изпълнение на заповеди на МЗ, независимо от глобите и санкциите, от които сме заплашени. Убедени сме, че ако сме единни и действаме като едно цяло, можем да постигнем суверинитет, който ни е гарантиран от Конституцията на РБ.
Стига мачкане! Стига дискриминация! Стига фалити, лъжи и демагогия!
Единственото, което искаме е да работим. Да работим нормално и да осигуряваме прехраната на нашите семейства и служители. Да забавляваме нашите гости, осигурявайки им най-доброто, на което сме способни. И имаме нужда от всички вас! Нека покажем, че никоя държавна институция не може да си играе с нашата свобода.

Протестните действия ще се организират всеки ден, на едно и също място и в един и същи час. В Пловдив ресторантьорите ще протестират на бул. „Цар Борис III-ти Обединител“, като се очаква да затворят кръстовището на Баня Старинна от 16:00 до 18:00 ч.

В столицата недоволството ще е на Орлов мост, а във Варна – на паркинга под кръговото на Парк Март, срещу ресторант „Парми“.

Очаква се към протестиращите да се присъединят и техни колеги от други градове.

Подобни статии

Top