Ретро фестивал ще завладее Асеновград

Той е посветен на 30-те години, започва утре и ще продължи три дни

Сдружение „Станимашка Фотографчийница“ представят Градски уличен ретро фестивал „30-те години на ХХ век в Асеновград”. Събитието ще се проведе от 17.09.21 г. до 19.09.21 г. в Асеновград на улица ”Кирил и Методий“ №9 – в двора на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“.

Началото е предвидено за 17:30 ч., когато ще се състои официалното откриване. В същия ден и час ще се проведе и разговор-дискусия на тема „Процесите в модернизацията на града и развитието му през 30-те“. Ще последва и откриване на изложба „Построено и създадено в Асеновград в 30-те години на ХХ век“. След това ще се проведе „В Джаза на 30-те“ – концерт на джаз-формация „Асеновград“. Вечерта ще завърши с прожекция на филма „Забравеният градосъздател – архитект Матей Матеев“.

На втория ден от фестивала (18-ти септември) отново от 17:30 ч. ще бъде представен електронният регистър на паметници и елементи на градската среда в Асеновград. Открита ще бъде изложбата „Модерни времена“. После следва концерт на група за стари градски песни „Абел“ – Асеновград и прожекция на нови епизоди от филма „Изгубеният Асеновград“.

За третия ден от ретро фестивала (19.09.21 г. – неделя) от 17:30 ч. е предвидено представяне на транспортни средства от 30-те години на ХХ-и век, след което ще бъде връчена и годишната награда „Асеновградчани“. В края на тридневното забавление от миналото зрителите ще могат да се насладят на премиерата на постановка от „Театрална работилница за мечти“ – „Танго край Чая”.

Община Асеновград е партньор и финансово подпомага инициативата на „Станимашка фотографчийница“.

Подобни статии

Top