Рецидивист ограби дядо от Раковски (СНИМКИ/ВИДЕО)

Дядото се отскубнал и отишъл в близкия магазин, откъдето повикали полиция

36-годишният Г.М. е с повдигнато обвинение за грабеж, извършен на 23 октомври в Раковски, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Той е ограбил 72-годишен, като му взел със сила и заплахи сумата от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски.

Благодарение на бързата реакция на служителите на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив бандитът е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи. Вчера – 24 октомври, грабителят е бил привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив и с постановление на наблюдаващия прокурор задържан за срок от 72 часа.

На 23 октомври, около 21,30 часа, в къщата на 72-годишния човек,  влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като криминално проявения Г.М. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Бандитът поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности.

Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

1 2

Подобни статии

Top