Рецидивист от Пазарджик обра директорка на училище

Извършител на кражба от учебно заведение в Пазарджик е заловен в резултат на бързите действия на полицията

Преди няколко дни непознат мъж отишъл в училище в града. На входа пред охранителя той обяснил, че има среща с директора на училището.

Броени  минути по-късно посетителят напуснал сградата, а малко след това директорката на училището установила липсата на мобилен телефон и портмонето си с лични документи и неголяма парична сума.

След подаване на сигнал за случилото се на мястото пристигнали младши-полицейски инспектори обслужващи района и криминалисти. Прегледали видеозаписите от охранителните камери на училището и бързо разпознали стар познайник на полицията – 43-годишен пазарджиклия, с криминални регистрации и осъждан за различни престъпления.

Екип на сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик успял бързо да установи местоположението на крадеца и той е задържан. У него са намерени откраднатите вещи и документи.

Със свое постановление прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик е удължил срока на задържането му със 72 часа. Внесено е искане в Районния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение- „задържане под стража“.

Полицаите продължават работата по случая и изясняват съпричастността на апаша към други кражби през изминалия месец.

Подобни статии

Top