Рецидивист от Пловдив с 5 години затвор за грабеж на възрастна жена

Възрастната жена му се доверила, а той я ограбил

Пловдивският окръжен съд осъди рецидивист на 5 години затвор за грабеж на възрастна жена днес. Енчо С. бе признат за виновен в това, че на 14 октомври 2019 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив,  отнел чужди вещи – пари в размер на 2500 лева, от владението на 77-годишната К. Т., като употребил за това сила.

Според обвинителния акт Енчо С. отишъл в Пробационната служба на бул. „Македония“ №21а в Пловдив, тъй като изтърпявал наказание пробация. На излизане срещнал случайно пострадалата К. Т. 77-годишната жена споделила, че живее сама. Поискала от Енчо услуга срещу заплащане. Отправили се към дома й заедно с още един свидетел. Жената дала 500 лева на подсъдимия. При посещението  той видял къде държи спестяванията си.

На 14 октомври 2019 г. рецидивистът решил да ограби жената. Позвънил на вратата, като казал, че е от полицията. Пострадалата отворила. Подсъдимият я  блъснал и влязъл, след което  я ударил с юмруци няколко пъти по лицето, като от нараняванията текнала кръв. Взел плик със спестяванията на жената в размер на 2500 лева и избягал.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top