Рецидивист получи 2 г. и 4 м. затвор, откраднал портмоне на магазинерка - DC news

Рецидивист получи 2 г. и 4 м. затвор, откраднал портмоне на магазинерка

Колеги на обраната жена успели да заловят крадеца

22-годишен рецидивист с инициали Р.В. бе осъден днес от Районния съд на 2 години и  4 месеца затвор за това, че на 22 май 2020 г., в магазин в центъра на Пловдив задигнал портмонето на собственичката на магазина. В него имало 28 лева и 1000 македонски динара, всичко на обща стойност 70 лв.

Наказанието е наложено по споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, одобрено от Районния съд, като то ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Рецидивистът е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. За последно Р.В. е излязъл от затвора през април 2020 г., след като е изтърпял наказание за друго престъпление.

На 22 май 2020 г. , в гр. Пловдив, Р.В. влязъл в магазин за дамска конфекция в централната част на града – на ул. „Райко Даскалов“ (Малката главна). Собственичката се намирала на няколко метра пред помещението. Р.В. забелязал на бюрото в магазина оставена дамска чанта, която отворил и извадил портфейла с наличните в него 28 лева и 1000 македонски динара. Взел портмонето  и бързо напуснал търговския обект. Собственичката забелязала, че мъжът си тръгва, влязла в помещението и не си намерила портмонето.

Жената се опитала да догони Р.В., който избягал в посока към Четвъртък пазара, но не успяла. През това време и друг неин колега се включил в преследването. Той настигнал Р.В., близо до пазара, като поискал да върне портмонето. След известно колебание Р.В. предал отнетия портфейл заедно с паричните средства в него.

За случая бил подаден бил сигнал във Второ РУ – Пловдив. Извършителят Р.В. е бил задържан.

Подобни статии

Top