Рецидивист ритна млада жена в пловдивски подлез, задържаха го - DC news

Рецидивист ритна млада жена в пловдивски подлез, задържаха го

Младият мъж е удрял и други жени на улицата в Пловдив, прокуратурата търси жертвите му

Районната прокуратура привлече като обвиняем и задържа 24-годишен мъж, нападнал млада жена на улицата в  Пловдив. Младият мъж причинил лека телесна повреди по хулигански повреди на  29-годишната си жертва, като законът предвижда за това до 3 години лишаване от свобода.

В хода на разследването е установено, че на 15 март 2023 г., в гр. Пловдив, пловдивчанинът се намирал в подлез в центъра. Покрай него преминала 29-годишната жена.  В един момент той се обърнал към нея и без да й каже нищо й нанесъл удар с крак в областта на лявото бедро, а след това си тръгнал.

Пострадалата е подала сигнал във Второ РУ и вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е бил установен. Действията са му били записани на охранителна камера в подлеза.

По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознаване, иззети веществени доказателства – записи от камери.

24-годишният мъж е криминално проявен и осъждан за кражби и хулиганство.  Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Прокуратурата поиска днес постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

При разследването са събрани доказателства, че това не единична проява на младия мъж, който и друг път е нападал и удрял жени на улицата в гр. Пловдив. В тази връзка прокуратурата се обръща с призив, ако има други пострадали жени от него, нека незабавно се свържат с полицията или прокуратурата.

Снимка: Районна прокуратура – Пловдив

Подобни статии

Top