Рецидивист си купи ракия с хартийки, отива на съд

Обвинението е, че закупил ракия с хартийки, вместо истински левове

Рецидивист е предаден на съд за измама при покупка на ракия в град Кула, съобщават от Прокуратурата. Установено е, че обвиняемият – с инициали К.М., на 37 години, многократно е осъждан за умишлени престъпления от общ характер на „лишаване от свобода”.

Случаят: На 1 август 2020 година мъжът отишъл в дома на брат си в с. Големаново, община Кула. В двора малолетните му племенници играели с хартии, наподобяващи банкноти, с надпис 100 лева и „образец“. По-късно същия ден, след като децата ги оставили на земята, К.М. ги взел и заминал с тях за Кула.

Пристигайки в града, отишъл при съседите на сестра си и поискал да закупи ракия. Дал на стопанина хартия, наподобяваща 100 лева, при което му били върнати 80 лева ресто. Впоследствие купил бира на сестра си и мъжа й и лакомства за децата им.

Междувременно съпрузите, продали на обвиняемия М. ракия, се усъмнили, че той ги измамил.

Показали „банкнотата“, с която той им „платил“, на продавача в един от хранителните магазини, който им казал, че това не е паричен знак. Веднага била подадена жалба в полицията. Същия ден измамникът бил установен. Поредното престъпление, за което бил привлечен към наказателна отговорност, той извършил в условията на опасен рецидив.

Подобни статии

Top