Рецидивистът, ограбил минувач в „Изгрев“, остава зад решетките за постоянно

Той заплашил 32-годишен мъж с нож и му взел два мобилни телефона и пари

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 45 -годишния нападател, заплашил с нож и ограбил два мобилни телефона и над 700 лв. от 32-годишен мъж в пловдивския кв. „Изгрев“ преди десетина дни.

Грабежът бе извършен на 31 август към полунощ, само 20 дни, след като нападателят, с инициали И.Б. е излязъл от затвора, където е изтърпял последната си присъда.

Извършителят обжалва определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и настоя тя да бъде заменена с „подписка“.

Срещу И. Б. е повдигнато обвинение за грабеж на двата мобилни телефона.

Рецидивист ограби минувач в „Изгрев“, заплашил го с нож

Апелативният съд прецени, че има достатъчно доказателства от свидетелски показания и разпознаване на извършителя от пострадалия, които са достатъчни, за да се направи извода, че правилно Окръжният съд е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на И. Б. към престъплението, в  което е обвинен. Той е съден 11 пъти досега за престъпления против собствеността, а съвсем скоро е изтърпял последната си присъда, като е извършил грабежа в условията на опасен рецидив. Затова съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност И. Б. да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни статии

Top