Рецитал в Асеновград за 145-годишнината от обесването на Апостола (СНИМКИ)

Тържествените събития в Асеновград,

посветени на годишнината от гибелта на Апостола на свободата, започнаха днес с рецитал „Тефтерчето на Левски” от членове на литературен клуб „Орфей” към Народно читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски“ в Градската библиотека.

На фона на патриотични и революционни песни участниците в рецитала развълнуваха присъстващите. Гинка Алексиева, Калинка Трифонова, Елена Славкова и Василка Дойчева докоснаха душите им чрез стиховете на Ботев, Вазов и други обичани поети.

На влизане в библиотеката

организаторите подаряваха значка с образа на Левски и послание „Чиста и свята република“; „Левски – велик и безсмъртен“. Портрет на Апостола бе поставен в залата, а пред него присъстващите оставиха цветя в знак на признателност.

Програмата на Община Асеновград по повод честванията на 145 години от Обесването на Левски продължава. Тази неделя (18 февруари) е традиционният поход-поклонение до манастир „Св. Петка- Мулдавска”, а възпоменателният митинг и панихида ще се проведат на 19 февруари (понеделник) от 12:00 часа пред паметника на Апостола.

Прожекция на филма „Лъвский: европеец в Българско” ще бъде на 22 февруари (четвъртък) в Градската библиотека от 13:30 часа.

Подобни статии

Top