Ревнивецът, убил доцента от Аграрния, остава зад решетките

Илия Стоичков поиска домашен арест, но го порязаха

Ревнивият съпруг, убил доцента от Аграрния университет Стефан Нейков пред Военна болница това лято, остава зад решетките. Това реши състав на Пловдивския окръжен съд днес следобед, след като разгледа жалбата на Илия Стоичков. Убиецът и защитата му настояха за домашен арест, но съдия Станислава Бозева ги отряза.

И апелативните съдии не пожалиха убиеца на доцента от Аграрния

Според защитата Стоичков има чисто съдебно минало, престоял е в ареста три месеца и шансовете да извърши друго престъпление са намалели драстично. Освен това нямало опасност и да се укрие, посочи адвокатката му Мария Гърбатилова.

Самият Илия Стоичков обяви пред съда, че съжалява и, че възнамерявал да поговори с преподавателя като цивилизовани хора. „Не съм искал да се стигне до убийство“, посочи той и помоли да бъде пуснат под домашен арест.

Според прокурора от окръжна прокуратура Георги Пенев обаче, според експертиза, която до този момент не е приложена по делото, убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Пенев посочи, че има вероятност обвинението срещу Стоичков да бъде преквалифицирано в по-тежко. Според държавния обвинител нямало причина мярката му за неотклонение да бъде променена.

Доцентът от Аграрния насилван сексуално, убиецът му остава в ареста

1 2

Подобни статии

Top