Риба камък, риба балон и морски гоблин показват в Природонаучния музей (СНИМКИ И ВИДЕО)

5 млн. лв. са инвестициите в ремонта и оборудването на музея

Кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на откриването на живата изложба,  разказа, че като малък е гледал рибки, но те не успели да оживеят.

„Затова, за такива като мен, са подобни изложби, в които можем да видим как работят професионалистите и как издирват тези редки екземпляри“, сподели градоначалникът.

„Това е най-хубавият природонаучен музей в страната. Това е и музеят с най-много приходи сред пловдивските музеи – тази година те ще достигнат до 250 хил. лв. заради гъвкавата политика на ръководството му и иновативните идеи“, подчерта Тотев.

Той припомни, че общината е инвестирала около 5 млн. лв. в тази старинна сграда, в която някога се е помещавал техническата служба на община Пловдив още в 1885 година. Освен направените ремонти на сградата, която допреди няколко години беше в окаяно състояние, в нея в момента работи супер модерен планетариум, който скоро ще бъде оборудван с 3D лазерен проектор, а всички експозиции са обновени е експонирани по иновативен начин, за да радват посетителите.

Предстои да бъде закупен и монтиран 10-тонен аквариум, в който да се помещават морските риби.

1 2

Подобни статии

Top