Римски стадион в Хърватия също е вариант за мача Пулев – Джошуа

„Пула Арена“ е приемал концерти на великани като Дейвид Гилмор, Елтън Джон, Лучано Павароти и Андреа Бочели, разкри агентът Ивайло Гоцев

Нов интересен вариант изникна за мача за световната титла по бокс в тежка категория, версия IBF между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Новината съобщи агентът на Кобрата Ивайло Гоцев пред „Марица“. Пловдивчанинът разкри, двубоят може да се проведе може да се проведе на римски амфитеатър в Хърватия.

Към момента сключеният договор боят да е в Лондон не е прекратен. Според споразумението двубоят трябваше да е на 20 юни на стадиона на футболния „Тотнъм“. Заради коронавируса срещата беше отложена, като засега разговорите между двата щаба са за 25 юли. Гоцев смята, че по-голяма е възможността за август или септември.

„Екипът ни обсъждахме Хърватия. Там има уникален римски стадион „Пула арена“ и сме в активни разговори. Този вариант ни харесва, защото е в Европа, в средата на континента. Самата арена предразполага за невиждано по рода си събитие в наши времена. Също ще има възможност за публика при правилно взети мерки. Първият ни вариант бе Истанбул, който според нас бе страхотен, но другата страна предпочете Лондон. Предстоят още доста дискусии“, заяви Гоцев.

„Дадохме си четири седмици на разположение да търсим нова територия, ако положението и мерките в Англия не се променят. Здравето на боксьорите и всички замесени лица е на първо място и трябва да се вземат всички предпазни мерки.

„Пула Арена“ е използвана за много концерти, включително на Дейвид Гилмор от Пинк Флойд, Лучано Павароти, Андреа Бочели, Елтън Джон и др. Два пъти е приемала и мачове по хокей на лед.

Трябва да има взаимно съгласие. Искаме условията и правилата да са изгодни и за двете страни. Агентът на AJ Еди Хърн говори за Близкия изток и сме оставили на него да комуникира в тази посока“, каза още Ивайло Гоцев и уточни, че вариант остават и други страни в Европа, които се справят добре с борбата с коронавируса.

Той изключи като вариант мачът на е в България, каквато идея се прокрадна още в началото на преговорите.

„България няма как да е, защото Джошуа няма да се съгласи. Той искаше да е у дома, но форсмажорните обстоятелства доведоха до промяна. Кубрат беше готов да се бие в задния двор на Джошуа и дори съдии да са семейството му“, каза още агентът на Кобрата.

Еди Хърн от своя страна заяви пред Boxing Social, че е възможно мачът да е в Близкия изток. „Няма да отидем при Антъни и да му кажем: „Приятел, има 10 млн. паунда по-малко на масата – трябва да действаме творчески. В Близкия изток ще се вдигнат много по-бързо от нашата страна или Америка“, обясни Хърн.

Подобни статии

Top