РИОСВ-Пловдив отбелязва Световния ден на околната среда

„Възстановяване на екосистемите“ е темата на екологичния празник тази година

През Зелената седмица (1-6 юни) и по случай Световния ден на околната среда Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) организира и ще се включи в редица събития, с които цели да привлече към празника всички възрастови групи – от най-малките деца и техните родители, до ученици, студенти и заинтересовани страни в управлението и опазването на околната среда.

Старт на кампанията ще даде премиерата на виртуална изложба на детски рисунки „В хармония с природата“ в Деня на детето. Това е четвърта изложба, която екоинспекцията представя тази година за отбелязване празниците от екологичния календар. В нея са селектираните част от 1 565 детски творби на деца от 147 учебни заведения в 65 населени места от страната. Организатори на изложбата са РИОСВ – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ с подкрепата на  ОИ „Старинен Пловдив“. Всички, желаещи да се потопят в пъстрия и разнообразен свят на детското въображение, могат да го направят чрез официалните страници на организаторите и YouTube-канала на общинския институт.

На 2 юни ще се проведе открит урок пред третокласниците от екоклуб „Спасителите на Земята“ към ОУ „Антим I“, гр. Пловдив на тема „Възстановяване на биоразнообразието в градовете – съвети за по-зелен град“. Експертите на РИОСВ – Пловдив са подготвили любопитна презентация, която ще изнесат пред младите природозащитници, както и забавни образователни игри.

На 3 юни експерти на екоинспекцията ще се включат в събитие, организирано от добър партньор на институцията от неправителствения сектор – Сдружение „БГ Бъди активен“. Кръглата маса на тема „Споделена отговорност за устойчиви градове – добри практики, предизвикателства и визия“ е посветена на опазването и облагородяването на градска среда чрез успешно сътрудничество между граждани, институции и бизнес.

1 2

Top