РИОСВ за пожара в „Изгрев“: Затваряйте прозорците си и не стойте навън!

Екоинспекцията в Пловдив следи показателите на въздуха

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС незабавно отиде на място след получена информация за пожара в склад за строителни материали в район „Източен“ в гр. Пловдив в района на „Мосю Бриколаж“.

Експертите извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат GAZMET.

6 екипа се борят с пожар на бул. „Марица“ в Пловдив (СНИМКИ+ВИДЕО)

Към момента на място са и екипи на пожарната. РИОСВ – Пловдив следи ситуацията и показателите на въздуха и ще информира обществеността за развитието на ситуацията.

Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да не седят на открито в района на пожара и да затварят прозорците си.

Заради пожара в складовете със строителни материали на бул. „Марица-юг“ 160 от Община Пловдив също препоръчаха на живеещите в районите „Източен“ и „Тракия“ да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи опасния дим към двата района. Информацията е на ръководителя на Отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков. Той уточни, че на място са 10 пожарни автомобила, които се борят да локализират пожара.

По данни на пожарната огнената стихия е локализирана, но все още не е потушена. Според първоначалната информация площта е около декар.

Подобни статии

Top