Рисунка на асфалт „Безопасно ходене и колоездене. Върви с нас!” в „Северен“

Децата рисуваха с разноцветни тебешири своите представи за движение в големия град

Kонкурс за рисунка на асфалт под наслов „Безопасно ходене и колоездене. Върви с нас!” се проведе в парк „Сърнена гора“ в  „Северен“.  По повод Седмицата на мобилността  там се събраха малки и по-големи художници от училищата в пловдивския район.

Мероприятието бе официално открито от изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова, която поздрави младите таланти и техните преподаватели и напомни колко е важно да използваме устойчиви начини за придвижване, които са щадящи за околната среда и ще направят града ни по-тихо, по-чисто и по-приятно място за живеене като ходенето пеш, карането на велосипед, споделянето на автомобила с приятели, използване на градски транспорт.

Гост на мероприятието бе г-н Стоян Алексиев – директор на ОП „Градини и паркове”, който поздрави всички присъстващи, а на малките художници пожела успех в надпреварата.

На отлично подготвения за творческа работа терен учениците показаха уменията си за екипно взаимодействие, което предреши успеха на проявата за всички отбори.

Децата рисуваха с разноцветни тебешири своите представи за движение в големия град, което щади хората и природата, регулирано и безопасно е, ръководи се от надеждни правила и е реализирано от внимателни шофьори. Такива бяха и поясненията, които учениците даваха на журито, преди то да обяви победителите в състезанието.

Сред красивите, пъстри и изпълнени с много настроение рисунки на всички участници най-силно впечатление все пак направи и бе класирана на първо място работата на учениците от СУ „Пейо Кр.Яворов”. Второ място журито отреди на художниците от ОУ „Димитър Димов”, а трети бяха класирани учениците от НУ „Христо Ботев“.

Победителите получиха тематични предметни награди от ръководството на районната администрация, минерална вода, както и царевичен снакс от спонсора на мероприятието – „Кроки” ООД с управител Веселин Георгиев.

 

Подобни статии

Top