„Рисунки с телефон и пръсти” показват в Асеновград

Авторът провокира децата в използването на съвременните технологии за създаване на изкуство

От 17:00 часа днес ( 17 май) в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще бъде открита изложбата „Рисунки с телефон и пръсти”.

Авторът на изложбата Ангел Хубенов цели да провокира и насърчи децата в използването на съвременните технологии за създаване на изкуство.

Включени са около 80 рисунки, създадени с мобилното приложение „Paint Free”. В тях художникът не е търсил съвършенство и изящество, а по-скоро се е стремял да покаже възможностите на приложението.

В рамките на лятната програма „Ваканция в библиотеката” децата ще имат възможност отново да се срещнат с него и да направят първите си стъпки в създаването на дигиталните рисунки.

Ангел Хубенов е учител в ОУ ”Ангел Кънчев”. Завършил е Начална училищна педагогика, специалност „рисуване” в ПУ ”Паисий Хилендарски”. Той е един от любимите учители на децата не само защото е изработил красивите стенописи в коридорите на училището.

Събитието е включено в рамките на програмата Национална библиотечна седмица 14 – 18 май 2018 г. на Българската библиотечно-информационна асоциация, която се фокусира върху  ролята на библиотеките в съвременното общество.

В рамките на програмата е включено и събитието Мултимедийно представяне на историята на периодичния печат в Станимака и Асеновград от журналиста Марин Маринов, което ще се проведе на същата дата от 18.00 ч. в Градската библиотека.

Подобни статии

Top