Рицари, турнири и стрелба с лък два дни в Асеновград

Започва Средновековният панаир в Асеновград

Асеновград отново ще се върне няколко века назад във времето днес и утре с традиционния си средновековен панаир. Тазгодишното издание на панаира ще представи тематично елементите на живота и бита от времето на Второто българско царство и средновековна Европа от XII – XIV в. чрез демонстрация на занаятчийски технологии: изработка на керамика, горещо и студено коване, изработка на кожа, монетосечене, домашни текстилни практики.

Посетителите ще могат да се включат в различни състезателни игри, стрелба с лък и арбалет, ще участват в изучаване на бойни техники за боравене с оръжие, както и неизменните игри и танци. Воинските умения ще бъдат демонстрирани в двубои, турнири по фехтовка и стрелба с лък. Вечерта ще завърши с огнено шоу и концерт на средновековна балканска и европейска музика.

Участници в Средновековния панаир тази година са СНЦ „Търновци“- Велико Търново, Сдружение за исторически възстановки „Чигот“- Варна, НД „Традиция“- клон Панагюрище, бойна дружина „Барадж“- Пазарджик, свободни реконструктори, музикална група “ Фрея“ и огненото шоу на „Палячи“.

ПРОГРАМА НА СРЕДНОВЕКОВЕН ПАНАИР АСЕНОВГРАД – 2019

СЪБОТА  07.09.2019 

10.00  Откриване на панаира.
10.15  Бойна демонстрация.
10.30–12.30  Демонстрации на занаяти, бит и традиции, средновековни игри, стрелба с лък за посетителите.

1 2

Подобни статии

Top