РЛК в Пловдив: Медицинската общност да не допуска емоциите да прерастнат в политическа зависимост

Районната колегия на БЛС-Пловдив с позиция по повод протести на медицински сестри

Оперативното ръководство на РК на БЛС – Пловдив съвместно с регионалната структура БАПЗГ – Пловдив категорично възразява срещу всичко това, което се случва в последните дни пред Парламента. Позцията е изразена в декларация, адресирана до премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, политическите сили в Народното събрание, синдикатите, УС на БЛС и БАПЗГ. Ето и тектса на документа:

Усещането, което добихме през м. декември 2019 година, че този протест, провеждан от членове на  БАПЗГ е дирижиран и обслужва определени кръгове и добива политически привкус, е налице към настоящия момент.

В годините УС на РК на  БЛС – Пловдив е подкрепял справедливите искания на законно представените членове на БАПЗГ, което е видно от кореспонденция от 2019 година.

На протестиращите, на отговорните институции, синдикални организации, различни дружества от странни членове без членски внос, както и ръководствата на политически партии и сдружения, Декларираме, че всичко това е НЕНОРМАЛНО на фона на епидемиологичната обстановка в света.

Човечеството е изправено пред невиждана епидемиологична обстановка и тези ДИРИЖИРАНИ изяви на определени членове на БАПЗГ са крайно НЕУМЕСТНИ.

Обръщаме се към министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, Председателите на политическите партии, представени в Народното събрание, Председателите на комисии, както и към синдикални организации, политически партии извън Парламента, да не се подават на провокативните действия на протестиращите – те са една нищожна част от медицинската общност и най-вероятно не са от реалната медицина.

НАПОМНЯМЕ, че болестотворният процес е неконтролируем, епидемиологичната обстановка се обостря ежечасово и тя  няма политическа украса, вероизповедение и граници.

Медицинската общност в  годините изживя изключително тежки моменти и със своята пожертвователност съхрани здравето на нацията, независимо от инфантилните възнаграждания в сравнение с колегите от ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО, където сме реални членове.

УВЕРЯВАМЕ обществото,  че медицинската общност в България ще положи за пореден път с цената на лишения и компромиси, опазване здравето на нацията.

Апелираме към търпимост и стриктно спазване на предприсаните мерки за ограничаване заболеваемостта към настоящия момент.

Законодателната и изпълнителната власт към настоящия момент да преценят всички действия и преценка на протестиращите и да не се поддадат на провокативните им действия.

АПЕЛИРАМЕ  МЕДИЦИНСКАТА ОБЩНОСТ ДА НЕ ДОПУСНЕМ ЕМОЦИИТЕ ДА ПРЕРАСНАТ  В ПОЛИТИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ!!!!!!

Top