Роботът Финч отново в Асеновград – този път за по-дълго

Роботът Финч

 В Асеновградската библиотека „Паисий Хилендарски“ днес посрещат American Space Plovdiv

От 14:00 часа днес (20 март 2018 г.) асеновградчани отново ще посрещнат роботът Финч. По време на гостуването ще се проведе семинар с ученици и тържествено връчване на роботчето „Финч“, което библиотеката ще използва за определен период, предоставяйки възможност за по-широко развитие на компютърните и програмни умения на учениците.

Събитието е част от програмата на American Space Plovdiv на Народна библиотека „Иван Вазов” Пловдив по повод „Цифровата седмица“, целяща да запознае по-малките ученици как да направят своите първи стъпки в програмирането по един забавен, лесен и интуитивен начин.

През 2018 година Get Online Week, която се провежда от 2010 година в цяла Европа, и в която библиотеките се включват под различни форми, е с ново име – ALL DIGITAL WEEK.

През седмицата от 19 до 25 март 2018 г. кампанията ще има за цел да изпрати ясно послание към гражданите на Европа, че те трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация, чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене.

„Цифровата Седмица“ цели да даде на хората инструменти и подходи за повишаване на техните цифрови умения и ще им помогне да бъдат по-адаптивни по отношение на техните работни умения.

Народна библиотека „Иван Вазов” Пловдив, със съдействието на националния координатор – Фондация „Глобални библиотеки България”, се включва в „Цифровата седмица” с поредица от срещи и демонстрации, а с това събитие Градска библиотека Асеновград също става част от кампанията.

През следващите месеци библиотеката ще гостува с роботчето „Финч” на различни училища в града, като по този начин ще запознае повече деца с основите на програмирането по забавен и атрактивен начин.

Подобни статии

Top