Родители и учители с протестна петиция срещу многоетажния паркинг до Хуманитарната

Областният управител Дани Каназирева се среща с кмета Здравко Димитров заради проблема

Областният управител организира среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка с проекта за изграждането  на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари“ – т.н. сграда на бившия ТЕЛК, съобщиха от кабинета на Дани Каназирева.

Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Община Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които родители и преподаватели от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и началното училище „Княз Александър I“ са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще  увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището. Изместването на оградата  към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Както е известно, сградата на ТЕЛК не се използва от няколко години. Предишната градска управа  беше взела  решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

„Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да  се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата“, коментира Дани Каназирева.

Подобни статии

Един коментар

  1. Родител написа:

    Пълно безумие е този проект. Изключително неподходящо място за такова туловище – ще доведе до осезаемо замърсяване и много изгорели газове във въздуха, който дишат децата ни през целия ден… на 5-6 метра от прозорците им. Шум и постоянно натоварено движение в непосредствена близост до тях.

Top