Родители излизат на протест срещу Закона за социалните услуги

В осем български града ще се проведе общонационален протест с основно искане отмяна на Закона за социалните услуги

В Пловдив родителите се събират  пред дом „Левски“ в  13.00ч.

Хиляди български родители от всички етноси и вероизповедания, бедни и богати, млади и стари ще излязат да защитят децата си от един прибързано приет закон.

Те ще поискат отмяна на Закона за социалните услуги.

Поредният национален протест, целящ отмяна на Закона за социалните услуги и измененията, направени в 28 български закона, ще се проведе на 9 ноември. Закон, който се намесва във взаимоотношенията между родители и деца, който дава власт на НПО и частни фирми в семейството.

Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” /РОД/ и националната едноименна фейсбук група.

В координираните протестни действия ще се включат  градовете  София, Видин, Пловдив, Бургас, Варна,  Русе, Велико Търново и Кърджали.

Протестът е поредната мирна демонстрация на българските родители, която цели по недвусмислен начин да потвърди решимостта им да се противопоставят категорично с  всички възможни законови средства на приетия  по-рано тази година  Закон за социалните услуги  и множеството  изменения и допълнения, направени  в  28 български закона.

Тези законодателни изменения в голямата си част са антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституциата на Република България и грубо погазват основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло.

Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия  за грубо вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин.

Протестът ще бъде и поредният апел към българските политици да проявят повече здрав разум и повишена отговорност към своите избиратели относно настоятелните им и многократно демонстрирани законови искания, които до момента остават нечути и без отклик от тяхна страна.

На последния протест пред Министерски Съвет се бяха събрали между 8 и 9 хил. наши съграждани.

Подобни статии

Top