Родители излязоха на протест в защита на персонала на ДГ „Мир“ в Пловдив

Хората искат компетентните органи да се произнесат по случая

Двайсетина родители от ДГ „Мир“ в пловдивския район „Западен“ излязоха днес на протест пред детското заведение, в защита на персонала на градината. Сред протестиращите бяха и част от педагозите.

Хората недоволстват срещу ръководството на детската градина в лицето на директорката Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея са, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно. Само от нейното назначаване преди малко повече от два месеца – в началото на август, вече са напуснали четирима души от персонала.

Протестиращите твърдят, че има още подготвени молби. Детската градина работи по метода „Монтесори“ и да се намери обучен персонал за тази педагогическа система не е лесно, тъй като обучението е специализирано.

Жалба на родител провокирало напрежението

Сегашното напрешение в градината е било провокирано след жалба на баща на 5-годишно момченце от предучилищната 3а група отпреди две седмици, в която той се оплакал, че малчуганът е системно наказван от помощник-възпитателка не само напоследък, но и преди година. Детето било буйно и агресивно към другите деца и заради това лелката го оставяла без закуска и го карала да гледа другите деца, докато закусват, а едва след това е допуснато да се храни. Впоследствие му било казано, че не заслужава десерт и детето било много разстроено.

Миналата година 5-годишният Любомир бил каран да мие пода на тоалетните, отново като наказание, че не спял следобед и то неведнъж.

На протеста днес хората обясниха, че Стефка, която е била помощник-възпитател в групата на 5-годишният Любомир, е била оставена сама в деня, в който ситуацията е ескалирала, тъй като учителката – Гергана Видева, била повикана при директорката. Децата се приготвяли за следобеден сън, когато Любомир свалил долнището на пижамата си и започнал да извършва неприлични движения към лелката. Заради това тя го извела от спалното помещение и го оставила да седи на стол в съседна стая. В това време се върнала учителката и видяла детето да стои на стола. По думите й други наказания не е имало, а детето не се е оплакал от нищо. 

1 2

Подобни статии

Top