Родители на деца с увреждания срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента

Родителите излизат на протест пред Парламента

Родителите на деца с увреждания отново излизат на протест пред Народното събрание. Този път те обявиха началото на серия протести с искане за оставки на всички. Поводът за протестните действия е изборът на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

„Черен петък! Днес от 12:00 пред Народното събрание!#ОСТАВКАНАВСИЧКИ“, призовават във Фейсбук страницата си „Системата ни убива“ родителите.

Ние майките на деца с увреждания от СИСТЕМАТА НИ УБИВА нямаме политически пристрастия,но и не търпим и позор поради фашизоидните прояви на ВС. Миналата година го доказахме и показахме как се протестира. Протестът ще продължат и в понеделник 25 ноември от 18 часа с авто шествие, блокиране и гражданско неподчинение.
Отново ще опитаме да събудим гражданската съвест.
Този път за ОСТАВКА на ВСИЧКИ!

Родителите добавят:

ПОЗОР!!!
ВЪЗМУТЕНИ И ОМЕРЗЕНИ СМЕ!

Отново ни се навира в очите образа на наглостта в лицето на Валери Симеонов, който ние миналата година имахме желание да изтрием от лицето на политиката в България, заради арогантно и безпрецедентно поведение, спрямо майките на деца с увреждания. Няма да припомняме думите му, защото не е спряло да ни боли. Успяхме да го отстраним от поста на вицепремиер, след 26 дни неспирни протести. На трийстият ден, а именно на днешната дата, Парламента гласува неговата оставка. Сега, година по-късно, сякаш обидата има давност, ни предлагат да гледаме и да се „наслаждаваме“ на ухилената му и гнусна физиономия на поста на зам.председател на Парламента. На кой в тази държава, не му стана ясно, че такива индивиди нямат място в управлението на каквото и да било, особенно на институцията, която кове законите на републиката???
Господин Бойко Методиев Борисов, върнете шумомера на измисления патриот Валери Симеонов, и да отива да замерва шума на някои водопад… веднага. А всички, които гласуваха НАЗНАЧЕНИЕТО му трябва да подададът оставка… незабавно! Ние нямаме избор. Оставка на всички, защото на фасадата на сградата на Народното събрание пише, че „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“, нещо което не се проумява отвътре, но отвън народа може и да го разбере най-накрая правилно.

След днешния протест родителите възнамеряват да протестират и в понеделник, 25 ноември.

Засега няма яснота дали родители на деца с увреждания от Пловдив ще се присъединят към недоволството.

Снимка: Фейсбук/Системата ни убива

Подобни статии

Top