Родители настояват улица пред пловдивско училище да стане еднопосочна

Заради паркирането на родители, които водят и прибират децата си от училище, се стигало и до физическа саморазправа

Родители от Пловдив настояват ул. „Ралица“, на която се намира ОУ „Васил Левски“, да стане еднопосочна. Те са внесли искане до общината, за да се реши най-накрая проблема с паркирането и да не се стига до конфликти между родители, които водят или прибират децата си, когато отиват на училище.

Според пловдивчанина  Ивайло Спасов миналата седмица дори се е стигнало до конфликт между изнервени родители. Ето какво пише той в профила си във Фейсбук:

http://

http://

🚗🚗Паркирали в насрещното и в нарушения на поставения знак автомобили, трудно, а понякога почти невъзможно разминаване,…

Публикувахте от Ивайло Спасов в Понеделник, 1 февруари 2021 г.

Според Спасов от страната на ул. „Зефир“ има знак за забранено спирането и паркирането и всичките коли, дори тези, които идват от ул. „Богомил“, паркират в това платно. И така е от години. По думите му редовно се нарушават чл. 98 ал. 1 т. 5 от Закона за движение по пътищата, а именно: „Забранено е спирането на 5 метра преди пешеходна пътека“, а също и чл. 94 ал. 3, според който е забранено да се спира в платното срещу движението. Той допълва, че в момента различните класове започват училище в различен час заради пандемията, но когато се върне предишното положение всички ще започват учебни занятия в 8:00 ч.  и ще стане още по-сериозно. А когато буде въведен в експлоатация стадион „Ботев“ и стотици автомобили си търсят паркомясто в района, ще е още по-трудно.

Ивайло Спасов счита, че има начин всичко това да се промени, след приключилата преди месец обществена поръчка за монтиране на нова и ремонт на съществуваща вертикална сигнализация. Важното е само да има желание и разбиране от страна на институциите.

Снимка: Фейсбук/Ивайло Спасов

Подобни статии

Top