Родители от Пловдив искат камери във всяка забавачка (СНИМКИ)

Под звуците на любими детски песнички 30-ина родители в Пловдив излязоха на протест под надслов „НЕ на насилието в детските градини и училища“.

Лошото време не уплаши майките и татковците, а някои от тях дори доведоха децата си.

Те изразиха своите притеснения, че малчуганите им могат да бъдат подложени на психически и физически тормоз и настояха да се поставят камери във всички забавачки на територията на града.

Родителите в Пловдив се обединиха около идеята за мандатност при директорите.

„Това ще им даде възможност да бъдат предприемчиви и инициативни. Повечето от тях се държат като феодали, държат се зле с учители, родители и ученици. Това ще се избегне, ако даденият човек знае, че след 4 години отново отива на конкурс. Освен това ще назначава добрите, а не удобните учители. В момента за добър учител се счита този, за когото не се е чуло нищо през цялата му кариера, по-добре да замита и прикрива проблемите, отколкото да се изправя срещу тях“, заяви председателят на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система Васил Николов.

Протестите продължават в цялата страна. В събота на протест излизат родители от Стара Загора и Хасково, а в неделя – от Русе.

Подобни статии

Top