Родители със зов за помощ в подкрепа на болното им 5-годишно момченце

Родителите 5-годишния Петър Върбанов се обърнаха с отворено писмо в редакцията на DCNEWS с молба за помощ и подкрепа.

Синът им страда от атипичен аутизъм, а диагнозата му е посътавена на 1,3 години. От тогава детето е  подлагано на множество терапии, но без резултат. Сега малкото момченце има шанс да се пребори с болестта си, но лечението е скъпо и продължително. Затова родителите на Петьо се обръщат към всеки, който може да помогне финансово.

DCNEWS публикува целият текст на писмото, както и банковата сметка на момченцето: 

Петьо е моят 5-годишен син.

На 1 година и 3 месеца, при посещение на детски невролог и направено ЕЕГ, му бе поставена диагноза атипичен аутизъм.
Оттогава до настоящия момент сме провели множество терапии Томатис, иглотерапии, остеопатия и диета GAPS, но с почти никакъв резултат. На 2-годишна възраст започнахме терапии с психолог в Карин дом – град Варна в продължение на една година, но бяхме принудени да прекъснем поради липса на средства.

Споделих с други майки, които са постигнали резултати със своите дечица и разбрах, че все пак има лечение на болестта, но то е трайно и продължително.
Състои се във всекидневни терапии с психолог, логопед, електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера и не на последно място присаждане на стволови клетки – манипулация, която се извършва в чужбина.

Направихме запитване в център за клетъчна терапия в Киев за присаждане на стволови клетки, откъдето имаме оферта с 90% гаранция за постигане на резултата, за който се борим. Цената на една вливка е 10 000 евро, а след първото вливане ще кажат колко още ще трябва да бъдат направени. Освен това терапиите, които прилагаме, ежемесечно възлизат на приблизително 3000 лева.

Всичко това е финансово непосилно за нашето семейство.
Затова ви моля да отворите сърцата си и с малкото, което може да дадете да направим голямото чудо за Петьо! Мечтая той да стане усмихнато и осъзнато дете, което да може да общува с нас! 

Дарителската сметка на семейството е:

BG39FINV91501317395224

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

ПЕТЪР РАДОСЛАВОВ ВЪРБАНОВ

 

Подобни статии

Top