Родителите искат 30 години затвор за убиеца на Дамла. На него му прилоша в съда (СНИМКИ)

Мехмед получил нервна криза

30 години затвор поискаха почернените родители и бабата на 7-годишната Дамла от Момчилград, която бе зверски убита от първия си братовчед – Мехмед Гюнал Хасан. Максимално наказание поиска от 29 години затвор поиска в протеста си и апелативната прокуратура в Пловдив.

Днес Мехмед се изправи пред Пловдивския апелативен съд. Докато съдебният състав, председателстван от съдия Христо Крачолов четеше материалите по делото и докато траеха пледоариите на прокурора и двамата адвокати на почерненото семейство, на Мехмед му прилоша и се строполи на една от седалките в съдебната зала. Затова съдия Крачолов обяви 10-минутна почивка и настоя да бъде повикан спешен медицински екип

Според пристигналите малко по-късно медици, убиецът на 7-годишното момиченце е получил нервна криза. След като той се съвзе, заседанието на съда продължи.

Припомняме, че на 17 декември, миналата година,

26-годишният мъж се промъкнал в жилището на майката, която живеела сама с детето в Момчилград, с ключа на Дамла, който момичето изгубило няколко дни преди това. Оказало се, че ключът бил паднал от джоба на детето, докато било в колата на братовчед си. Мехмед го намерил, но не го върнал. Той излъгал майката, че не знае къде е.

В самопризнанията си 26-годишният мъж разказал, че влязъл в дома на Дамла и майка й, за да търси пари. Преди време леля му му дала 50 лева назаем,  но той искал още. Докато бил в къщата, детето се събудило и за да не вика Мехмед го убил. Така и не се разбра дали има друг мотив за зверското престъпление, тъй като младият мъж отказа да говори пред съдебния състав, когато бе съден. 

1 2

Подобни статии

Top