Родителите на пострадалия от Строителния все още мислят дали да съдят съучениците му (ВИДЕО)

Момчето  е оперирано и с имплант в счупената си китка

Родителите на деветокласника, който пострада при инцидент със свои съученици в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков”, все още не са решили дали да съдят виновните момчета. Това съобщи за DCNEWS майката на пострадалия 15-годишен ученик, асеновградчанката Надя Паскалева.

Синът й е със счупена китка на лявата ръка, след като груба „игра“ със съученици по време на междучасие в класната им стая миналия петък. По време на играта той скача, а другите две момчета го ритат през краката и момчето пада на земята. В резултат си чупи китката и е откаран в УМБАЛ „Св. Георги“, където му е направена операция. Хирурзите са вложили в китката на момчето метален имплант и са я гипсирали за месец. След шест месеца имплантите ще бъдат премахнати оперативно, предстои му и рехабилитация.

Инцидентът в класната стая е заснет на видео от учениците и публикуван в социалните мрежи. Притеснената майка предостави видеото и на DCNEWS. Надя Паскалева сподели подобно видео и в публична група във Фейсбук, като потърси съвет от потребителите как да постъпи. Впоследствие обаче постът й беше изтрит.

„Синът ми решил, че трябва да скочи и да се покаже. Ритнали му краката и той паднал на ръката си. Извадил е късмет, че не е паднал на врата или гърба си, тогава вероятно щеше да бъде по-сериозно пострадал”, разказа майката. Според нея другите две деца се оправдали, че искали да имитират видео, разпространено в приложението на Google Tik Tok. В него се качвали подобни клипчета, наричани пранкове.

Своеобразната мода на пранковете всъщност са груби шеги между връстници, заснети на видео. Подобни клипчета са особено популярни сред юношите в мрежите за видеосподеляне.

Пострадалото 15-годишно момче е добре и вече е изписано от болницата.

Както DCNEWS вече съобщи, е започнала проверка на Шесто РУ в Пловдив, след като полицията се е самосезирала. Материалите ще бъдат пратени на прокуратурата.

Полицията се самосезира за агресия и пострадало дете в пловдивско училище

Въпреки очакванията на майката виновниците за случилото се да бъдат изключени от училище, това не станало. Според Надя Паскалева нито родителите им, нито самите ученици са потърсили семейството й, за да се поинтересуват от състоянието на пострадалото момче.

Top