Родителите на пострадалите деца, върху които падна дърво, подават общ иск срещу общината - DC news

Родителите на пострадалите деца, върху които падна дърво, подават общ иск срещу общината

Най-тежко пострадалото дете е със спукан прешлен

Момичето, което пострада най-сериозно от падналото на улица „Богомил“ дърво, е със спукан прешлен и по лекарско предписание трябва да е напълно обездвижено поне за седмица, съобщи нейният баща Светослав Атанасов. Той добави, че по свое желание са отказали хоспитализация вчера, но след консултация с неврохирург семейството може да преосмили решението си. Момичето се налага да бъде обездвижено за известно време, за да може мястото да се калцира, каза още бащата. По думите му, останалите три деца, които бяха ударени от дървото  и изписани след преглед в болницата са в добро състояние, предава Радио Пловдив.

Родителите ще решат в понеделник дали да подадат иск срещу общината. По думите на Светослав Атанасов той лично е сигнализирал „Паркове и градини“ не само за злополучното дърво пред блока, но и за други, които им се струват опасни.

От общинското предприятие и от кметството в район „Източен“ отричат да са получавали такъв сигнал – нито по писмен, нито по телефона. Заместник-директорът Георги Николаев обясни, че повторната проверка на падналата слива е показала, че тя е била със загниване в основата, но здрава в горната си част, което би могло да заблуди експертите при огледа.

По думите му ресурсите на предприятието са недостатъчни, за да се реагира на всички сигнали и издадени заповеди и затова пресяват най-спешните в шестте района на града. Сега ще направят повторен оглед на всички.

Снимки: скрийншот plovdiv24.bg

Подобни статии

Top