Родителите на Тоско: Нашето дете е убито и ние няма да простим! (ВИДЕО)

Аутопсията показа, че смъртта е настъпила след удара на автомобила, има повдигнати обвинения и към тримата задържани

Вече са повдигнати обвинения на тримата задържани за смъртта на 28-годишния привърженик на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски, пребит от ултраси на ПАОК и сед това блъснат от автомобил в Солун, съобщи bTV.

Вече са готови и резултатите от аутопсията. Според гръцките медии, от нея става ясно, че причината за смъртта са травмите в областите на таза и на корема, причинени от удара на автомобила, а не от травмите от нанесения му побой.

Тоско Бозаджийски беше нападнат заедно с още 8 привърженици на Ботев на следващия ден след дербито между Арис и ПАОК.

Обвиненията към двама от задържаните са причиняване на тежка телесна повреда, довела до смърт. Шофьорът на колата, жена на 26 години, е обвинена в причиняване на смърт по невнимание. Тя е освободена от ареста.

Сред задържаните е и синът на полицай от отдела за борба с футболното хулиганство.

Семейството на Тоско Бозаджийски е в Солун, за да транспортира тялото му. Това ще стане с финансовата помощ на футболния клуб Арис.

Родителите за последно се чуват със сина си минути преди фаталното нападение. Той им казал, че се прибира.

„Моето дете е убито и аз няма да простя на тези, които го убиха. Ще се опитам да бъдат наказани по законен начин. Показаха ни го. Беше в ужасно състояние. Пребит, проста пребит“, заяви бащата Георги Бозаджийски в интервю за bTV.

„Не е нормално в 21 век в европейска държава да се случва подобно нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието“, сподели майката Александра.

28-годишният Тоско трябваше да завърши право тази пролет. Оставал му е само един изпит.

„Изключително интелигентно момче и не е проявявал такава агресия“, казва сестра му Петя.

„Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно културно, възпитано момче. Не е типичният лумпен или хулиган“, заяви Велизар Цолакидис, привърженик на Ботев (Пловдив).

Феновете на побратимения с Ботев клуб – Арис, също скърбят за българина.

„Съжалявам, че точно в моята страна, един футболен фен, който обича нашия клуб Арис, беше убит от ултрасите на ПАОК. Все по-често има нападения над хора от тези хора в града.

Екипът на bTV е потърсил и позицията на ПАОК, но без резултат.

Вижте видеото в статия на на страницата на bTV новините.

Подобни статии

Top