Роднини и близки на загиналите на Околовръстното пред съда: Толкова ли струват 3 човешки живота – 20 000 лева?

Майката на един от загиналите плаче пред съдебната палата

Роднини и близки на загиналите в тежката катастрофа на Околовръстното на Пловдив се събраха пред Съдебната палата в града.Те са недоволни от освобождаването под гаранция от 20 000 лв. на 46-годишния Иво Даскалов с прякор Лудия, който причини тежката катастрофа навръх Великден на Околовръстното и уби трима души.

Пред съда е и майката на загиналия 38-годишния Радослав Усков, която ридае неудържимо.

С плакати „Толкова ли струват 3 човешки живота – 20 000 лева“ и „Справедливост за опечалените роднини на убитите от Иво Лудия“ те изразиха недоволството си към магистратите, които вчера  отмениха взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иво Даскалов по прякор Лудия и му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

 

 

Тричленен състав на Апелативния съд отиде в болничната стая на Даскалов в УМБАЛ „Св. Георги“ и при изнесено съдебно заседание промени мярката му за неотклонение „задържане под стража“ на парична гаранция. Единствено съдията-докладчик по делото Михаела Буюклиева подписа определението с особено мнение, тъй като според нея Лудия можел да извърши и друго престъпление. Актът на съда е окончателен.

 

 

Подобни статии

Top