Роднини на прегазения от кипъреца крадец на крави го нападнаха с вили и коси в Белозем - DC news

Роднини на прегазения от кипъреца крадец на крави го нападнаха с вили и коси в Белозем

Полиция осуети по-сериозен конфликт между разярената ромска рода на убития Петър Гаджанов и Димитракис Пирилис

Роми нападнаха с вили и коси 63-годишния кипърец Димитракис Пирилис, който беше осъден за убийството на 30-годишния ром Петър Гаджанов. Гаджанов влязъл във фермата на кипъреца в Болярино да краде крави заедно със свои авери, когато Пирилис го прегазил с джипа си.

Първоначално фермерът бе осъден на 2 години и 4 месеца условно от Окръжния съд, но след обжалването пред Апелативния от близките на загиналия крадец и самия Пирилис, апелативните магистрати върнаха делото за ново разглеждане от нов състав на Окръжния съд.

Делото срещу кипъреца, прегазил крадец на крави във фермата си в Болярино, тръгва отначало

Снощи, около 18 ч. полицейски екипи били насочени към населеното място, след сигнал от тел. 112, че група местни жители нанесли материални щети по преминаващ джип.  DCNEWS научи, че роднините на убития крадец засекли джипа и започнали да налагат колата. Според запознати фермерът, който шофирал джипа, е бил ранен с вила, но не е сериозно пострадал.

Разрастването на конфликта е било предотвратено след бързата намеса на униформените.

При огледа на джипа са установени деформации по автомобила и счупване на част от стъклата му. Като съпричастни за увреждането са задържани мъж и жена, срещу тях е образувано бързо производство за увреждане на чужда собственост.

Обвинение и защита искат делото срещу кипъреца, прегазил крадец на животни Болярино, да тръгне наново

„Той ми се обади снощи, посъветвах го веднага да звънне на 112, а след това да си извади медицинско. Той твърди, че има много травми и са го нападнали с коси и вили“, съобщи пред „24 часа“ адвокатът  на Пирилис Димитър Антонов.

Арестуваните са родителите на починалия Гаджанов Фанка и Златан, а заедно с тях пред джипа изскочили още хора от фамилията. Има и още двама арестувани – малолетен и непълнолетен, които са участвали в нападението. Драмата се развила до аптеката в село Белозем.

Новото дело срещу Пиилис е насрочено за 18 май.

Припомняме, че Димитракис Пирилис живее в Болярино от 20 години. Той има там ферма с крави, от която многократно е краден добитък от ромите от околните села.

Подобни статии

Top