Рокерско мотошествие до Бачковския манастир за начало на сезона

Полицията призовава шофьорите да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи по време на шествието

С традиционно шествие до Бачковския манастир, рокерите  откриват днес мото сезон 2019 година. Любителите на мотори от цялата страна ще се отправят отново до обителта, за да получат благословия за здраве и безаварийно каране.

По традиция сборният пункт, преди мото шествието да се отправи към Бачковския манастир е началото на Асеновград.

Преди това обаче, братята на вятъра не само от Пловдив, но и от цялата страна, ще се съберат в 12 часа на бул. „България“ в Асеновград, за да тръгнат заедно  в колона през града в посока село Бачково.

Половин час по-рано представители от местния мото клуб „Торнадо”  ще се поклонят пред паметника на цар Иван Асен II и ще  поднасат венци и цветя. 

В Пловдив рокерите започват да се събират още в 9.30-10.00 ч. на рокерското заведение на бул. „България“. За трета година мотошествието ще премине под наслов: „Спрете войната на пътя! Искам да се прибера Жив!“. 

Заради атрактивното шествие, организирано от пловдивския клуб „Вагабонтс „от 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по ул. ”Дилянка”.

След потегляне на мотошествието се очакват временни ограничения и промени в организацията на движението в града по булевардите ”България”,”Цар Борис ІІІ Обединител”, ”Найчо Цанов” и Асеновградско шосе.

Пълно с мотори ще бъде и следобед по пътя за Асеновград и Бачковo, както и в района на  манастира.

Полицията призовава шофьорите да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи по време на шествието. Очаква се мотористите  да са ескортирани от сериозен брой полицаи, които също ще са на мотори.

Подобни статии

Top