Ром нападна курсанти с брадва, разби стъклото на колата им

Насякъл с брадва стъклото на аудито, в което пътували курсантите

32-годишен ром е нападнал курсанти и е разбил стъклото на автомобила им с брадва на подбалканския път  I– 6, в участъка между Сливен и  Гурково. Това съобщиха от Апелативна прокураутра в Пловдив.

Инцидентът е станал вчера вечерта – 13 януари, около 19.00 часа.

Според разследващите лек автомобил, марка „Ауди“ е бил управляван от 20-годишният П.А., курсант в НВУ “Васил Левски“- Велико Търново. В колата пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г.

При движението си водачите на автомобилите са се изпреварвали няколко пъти. На 7 км преди Гурково, шофьорката на опела спряла напречно на осовата линия и препречила пътя на курсантите, които се наложило да спрат след нея.

От опела слязъл спътника й и ударил няколко пъти с брадва предното панорамно стъкло на аудито. След това той се качил на опела и двамата избягали.

Курсантите достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съобщението било предадено на Районно управление на МВР-Казанлък.

1 2

Подобни статии

Top