Ром нападна линейка, покри се

Хулиганът  проявявал агресия и към служители на реда

Ром от Столипиново нападна спешни медици, а след това се укри, съобщиха от пловдивската полицейска дирекция. За проявената агресия към техен екип  било съобщено в Шесто РУ от Центъра за спешна медицинска помощ под тепетата.

Според информацията, подадена от ЦСМП, линейката била изпратена на адрес на ул. „Шумен“ в „Столипиново“ за оказване на медицинска помощ на болна жена. Още с пристигането им лекарят и шофьорът били посрещнати с обиди и заплахи за убийство от 37-годишния съпруг.

Мъжът продължил със заплашителното си поведение към медиците и по време на прегледа, а при тръгването им ударил линейката.

Реагиралите незабавно на сигнала униформени установили, че веднага след случилото се агресивният съпруг е избягал от дома си и в момента се укрива. Допълнителна справка в полицейските регистри показала, че за подобно поведение спрямо служители на реда той има съставени два акта по Указа за борба с дребното хулиганство.

Под наблюдението на районната прокуратура са предприети активни действия за издирване на извършителя. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал.3 от НК за закана срещу длъжностни лица.

Подобни статии

Top